Sunday, October 2, 2011

Casa do Núcleo, een 'muzikaal' huis in São Paulo

Ergens in de miljoenenstad São Paulo, waar men verzot is op rock, samba, sambarock, hiphop en andere moderne urbane muzieksoorten, zit tussen de wolkenkrabbers een mini cultureel centrum, Casa do Núcleo, verstopt.Thuis
Casa do Núcleo is een thuis voor musici en muziekliefhebbers. Het is letterlijk een woonhuis waar in de huiskamer, met gezellige stoeltjes en banken, een podiumpje staat opgesteld. Je kunt er ook een winkeltje, expositieruimte en een bar vinden. Er worden frequent concerten, discussies en workshops georganiseerd. Muziek is de kernactiviteit, maar je zult er niet zo gauw rock of hiphop vinden. Wel traditionele (bijv. choro), instrumentale en contemporaine, met andere woorden - het is gewoon zo - elitaire Braziliaanse muziek.

Label
De plek is een uitbreiding van de platenmaatschappij Núcleo Contemporâneo in 1996 opgezet door pianist en arrangeur Benjamin Taubkin. Van dit label zijn inmiddels meer dan 70 albums verschenen.

Muzikale ontmoetingen
Casa do Núcleo is in maart van dit jaar geopend en elke week is er wel iets te doen. Er is veel ruimte voor bijzondere muzikale ontmoetingen. Zo speelt op 30 augustus de Belgische gitarist Boris Gaquere samen met de Braziliaanse percussionist Renato Martins. Ook krijgen de beste ensembles een kans om op te treden zoals Quinteto Vento em Madeira.

In het filmpje zie je een optreden van Soukast (Simone Sou en Gui Kastrup) samen met Oleg Fateev uit Moldavië in Casa do Núcleo.

Als je toevallig in São Paulo bent, ga dan even langs: Rua Padre Cerda, n°25, Alto de Pinheiros

No comments:

Post a Comment