Sunday, May 1, 2011

Een tweet van Ed Motta

Nog 5 dagen en de Virada Cultural gaat van start. De website van de Virada wordt druk bezocht en op twitter hebben zich 14,460 volgers aangesloten. Eén van die volgers is de zeer geliefde MPB, jazz, funk en soulzanger Ed Motta, neefje van de legendarische Tim Maia.
Zijn tweet is natuurlijk meteen geretweet door de Virada.

A @virada desse ano está absurdamente deep! Recomendo Brian Auger, Edgar Winter e o baritonista Ronnie Cuber. Eu vou e levo os Lps deles!


Ed Motta tipt hier dus een aantal musici en het lijkt mij leuk om te kijken wie dat zijn in een notendop.


Brian Auger
Deze toetsenist uit Engeland is een oude rot in het vak en
staat bekend als de 'Godfather of the acid-jazz'. Auger leeft zich vooral uit op zijn Hammond Orgel. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Rod Stewart, Tony Williams, Jimi Hendrix, Sonny Boy Williamson, Led Zeppelin en Eric Burdon. Zijn band The Oblivian Express maakt in de jaren zeventig furore. Na een aantal andere projecten en formaties besluit Auger in 1995 om een nieuwe Oblivian Express samen te stellen. In de huidige bezetting zitten zijn dochter zangeres Savannah, zijn zoon Karma op drums en bassist Derek Frank. Met deze band staat Auger dus op de Virada.Edgar Winter
De Amerikaanse bluesmuzikant (zanger, toetsenist, saxofonist en componist) Edgar Winter is ook al zo'n veteraan. Zijn debuutalbum Entrance komt uit in 1971 en zijn bekendste hit heet Frankenstein. Winter staat bekend om zijn rauwe mix van blues, rock en jazz. In de jaren tachtig verdwijnt hij een beetje uit de openbaarheid, maar hij blijft wél albums produceren. Zijn meest recente cd heet Rebel Road uit 2008, waarop zijn broer Johnny Winter ook speelt. Deze begenadigde gitarist is net als zijn broer een albino. Het is niet op de site van de Virada af te lezen of zijn broer er ook bij zal zijn.Ronnie Cuber
De Amerikaanse jazzsaxofonist Ronnie Cuber (1941) voelt zich thuis in hard bop, blues, latin en rock. Hij heeft onder meer gespeeld met BB King, Paul Simon, Eric Clapton en Dr. Lonnie Smith. Als sideman heeft hij in talloze bands gespeeld (bv bij Frank Zappa), maar hij heeft ook zijn eigen kwartet. Op de Virada staat hij samen met de Hammond Grooves van Daniel Latorre, Daniel Daibem en Wagner Vasconcellos uit Sao Paulo.

Goeie tips, Ed!
Charlie Crooijmans
webredacteur Radio 6
april 2011

No comments:

Post a Comment